Consells: Aprenent a envellir

Cuidaràs la teva aparença cada dia. Arregla’t bé, com per anar a una festa. Quina festa més gran que es la vida! -

No et tanquis a casa ni a la teva habitació. Res de jugar a l’enclaustra’t o al presoner voluntari. Sortiràs al carrer a passejar. L’aigua estancada es podreix, i la maquina que no s’utilitza es rovella.

Estimaràs l’exercici físic com a tu mateix. Una estona de gimnàstica, una caminada raonable, dins o fora de casa. Contra la mandra…. la diligència.

Evitaràs gestos i actituds de vell desanimat. El cap baix, l’esquena inclinada, arrossegant els peus. NO! Que les persones t’elogiïn quan passis.

No parlaràs de la teva vellesa, ni et queixaràs dels teus mals. Acabaràs trobant-te més vell i més malalt del que ets en realitat, i et deixaran de banda. Ningú vol sentir a totes hores histories d’hospitals. Deixa de dir-te vell i considerar-te malalt.

Cultiva l’optimisme sobre totes les coses. Al mal temps bona cara. Sigues positiu en els tes pensaments, bon humor a les teves paraules, sempre amb cara alegre, gestos amables. Es té l’edat que s’aparenta i es manifesta. La vellesa no és qüestió d’anys, però si d’estat d’ànim.

Intentaràs ser-te útil a tu mateix i als altres. No ets ni un paràsit ni una branca trencada voluntàriament de l’arbre de la vida. Espavila’t tu mateix en tot el que puguis i ajuda als altres. Ajuda amb un somriure, amb un consell, amb un servei.

Treballaràs amb les teves mans i amb la teva ment. El treball és teràpia infalible. Qualsevol ocupació manual, intel·lectual, artística…. és remei per a tots els mals. El treball és la millor benedicció del Senyor.